Mailpsykologen - Psykologisk og pædagogisk rådgivning

Emner


Her finder du en liste over nogle af de mulige emner Mailpsykologen kan rådgive om:


Livskriser

Det kan dreje sig om uddannelse, midt-i-livet-krise, afskedigelse, pensionering, skilsmisse og barnløshed. Det kan være en god ide at søge hjælp til en bedre mestring, så overgangene bliver så skånsomme som muligt

Tab af nærtstående

Alle kan miste nogen de holder af ved ulykker eller sygdom og smerten kan ikke fjernes helt, men du kan få hjælp til at håndtere den på en mere hensigtsmæssig måde.

Børn

Børn kan være kilde til nogle af de bedste følelser i livet, men kan også give anledning til bekymring. Vi tilbyder pædagogisk rådgivning i form af forståelse for både din og barnets situation og konkrete råd om, hvad du kan gøre.

Forældre

Mange voksne har problemer med deres forældre. Måske føler du, de stadigt fastholder deres magt over dig, så du ikke kan slippe fri. Eller måske synes du, at de ikke støtter dig nok eller er hjælpsomme nok.

Spiseproblemer

Spiser du for meget eller for lidt. Vil du gerne have mere at vide om, hvorfor det er sådan og hvad du kan gøre?

Seksualitet

Sexlivet er kilde til mange glæder, men kan også være forbundet med problemer af psykologisk karakter. Vi taler frit om emnet.

 

Listen er ikke komplet. Mange emner er så specifikke, at vi ikke har kunnet nævne dem her.


Personlig vækst

Ønsker du dig mere af tilværelsen? At kende dig selv bedre, at blive mere tilfreds og måske mere lykkelig? Så har du banet vejen for at kunne begynde at arbejde med dig selv og dit liv.

Sygdom

Bliver du diagnosticeret med en livstruende eller alvorlig kronisk sygdom, vil du formodentligt opleve at verden vælter. Mange kaotiske følelser vil strømme igennem dig bl. a. vrede over at netop du skulle blive ramt.

Ensomhed

Følelsen af ensomhed kan være så slem at den næsten er ubærlig. Men det behøver ikke at være sådan. Vi støtter dig i kampen ud af ensomheden og bidrager med praktiske råd.

Parforhold/Ægteskab

Vi har lært, at det er sammen med en partner, at vi skal udfolde os og finde lykken. Men sådan er det ikke altid. Man kan føle sig kørt fast i et mønster med utilfredshed over sin egen og partnerens indsats og stærke negative følelser, der koster livskvalitet og forhindrer forbedringer af forholdet.

Stress

Stress er blevet en folkesygdom i et samfund, der stiller stadigt større krav til den enkelte. Lær at håndtere stress, så du undgår tab af helbred og livskvalitet.
Problemer som diagnosticering og behandling af psykiatriske lidelser, selvmordstanker og akutte traumatiske oplevelser som voldtægt og andre overgreb, er ikke egnede til denne form for rådgivning. Skulle vi støde på et sådan problem, vil vi forsøge at henvise til nærmeste hjælp i dit område.

 

 

ID3556